Onze missie.

Zowel Building als Business management vereisen steeds een doordachtere aanpak om tot een optimaal resultaat te komen, dit zowel voor het private als zakelijke leven. Alles wordt immers meer en meer geïntegreerd, heeft interactie met elkaar en moet zo eenvoudig mogelijk te gebruiken zijn. Interesse hoe jij alles optimaal kan integreren? Neem dan gerust vrijblijvend contact op.

Of kijk in het menu wat we voor jou kunnen betekenen als Particulier, KMO of Installateur.

Dimitri De Coussemaker, al sinds 1994 actief in de wereld van domotica.
Eerst als R&D Engineer bij een domoticafabrikant, maar overleven als fabrikant bleek zeker geen evidentie. Voortdurende investeringen dringen zich op en de klant wil steeds meer tegen een steeds scherpere prijs. Daarbij houden grotere spelers zich op de achtergrond om pas in actie te treden als de markt voldoende groot is.
Het probleem bij al die domoticatoepassingen is echter dat er steeds vanalles moet geconfigureerd worden. Fabrikanten doen uitermate hun best om dit zo eenvoudig mogelijk te houden, maar algauw blijkt dat achter eenvoudige vragen van de gebruiker soms complexe functies schuilgaan. Deze functies vereisen bijgevolg een grondige kennis van hard- en software, die je pas na verscheidene installaties kan opbouwen.
Installateurs die maar sporadisch met domotica in aanmerking komen ervaren meestal dat ze te weinig de software in de vingers hebben om rendabel te kunnen werken. Om deze installateurs toe te laten van zich te concentreren op hun core-business, kunnen ze beroep doen op de diensten van Coussies.

Building management.

Wat houdt het allemaal in? In een gebouw vindt men heden ten dage de meest diverse technieken, gaande van verlichting, verwarming, rolluiken tot telefonie, netwerken, alarmsystemen, beveiligingscamera's, toegangscontrole, ... Iedere techniek heeft meestal een eigen sturing en ieder systeem vraagt steeds een minimale leercurve voor de gebruiker. Aangezien het aantal technieken continu stijgt wordt het voor de gebruiker steeds moeilijker om het overzicht te behouden.

Dat is nu net de bedoeling van domotica of immotica om al deze technieken te integreren in één geheel. De gebruiker wordt slechts geconfronteerd met één enkele interface die alle tecnieken op een overzichtelijke manier beheert. Dit kunnen gewone drukknoppen of bedieningspaneeltjes met terugmelding zijn, dit kan een standaard afstandsbediening zijn maar dit kunnen ook touchscreens of PC's in het netwerk zijn die de status weergeven van het gebouw. Bediening via internet, GSM en PDA behoren ook tot de mogelijkheden mits men de nodige aandacht heeft voor de beveiliging van de toegang van buitenaf. 

Business management.

 Bedrijven moeten steeds rendabeler gaan werken om het hoofd te bieden aan de toenemende concurrentie. Vooral communicatie en de documentenstroom spelen meestal cruciale rollen. Fax, e-mail, voice-mail, SMS, ... iedereen wordt erdoor overspoeld, maar wie vindt er nog iets terug als hij het nodig heeft? Was het nu een fax of was het een e-mail, had ik nu die e-mail verstuurd met mijn laptop of was het met mijn bureel PC, ...?

Kortom nog nooit was de informatiestroom zo groot als heden ten dage. Iedereen komt er mee in aanraking, willen of niet, maar weinigen weten dit degelijk te beheren. Als je als partikulier e-mails kwijtgeraakt, beperkt dit zich meestal tot wat grapjes die je toch in een mum van tijd terughebt maar als bedrijf, KMO, of vrij beroep ligt dat veel gevoeliger. Bestelbons, afspraken en andere documenten worden immers steeds meer elektronisch afgehandeld en dan is een degelijk en overzichtelijk systeem zeker geen overbodige luxe.