Immotica of  "intelligent gebouw" is voor een groot deel gelijk aan domotica. Ook hier worden via een netwerk in een bedrijf of kantoor verschillende technieken met elkaar verbonden en geautomatiseerd. Het verschil is dat immotica vooral wordt toegepast in industriële omgeving. Een immotica-project is eerder grootschalig en heeft tot doel het verbeteren van de flexibiliteit, rentabiliteit, productiviteit en veiligheid.

Ook energiebeheer wordt steeds belangrijker, ruimtes waar niemand meer loopt worden uitgeschakeld.
In burelen wordt er constant lichtregeling toegepast, zodat het werkoppervlak steeds de correcte hoeveel licht heeft, nodig om te werken.

Een vergaderzaal is al lang geen lokaaltje meer waar men samenkomt rond een flipchart.

Projectoren of LCD schermen vormen heden ten dage de basis uitrusting van een modere vergaderzaal.
Ook hier voorzien wij een eenvoudige sturing zodat de presentatie altijd feilloos kan starten zonder eerst de afstandsbediening - waar hoogstwaarschijnlijk de batterijen toch plat zijn - te moeten zoeken.

Verder worden naast de obligate VGA en HDMI aansluitingen ook steeds meer en meer mogelijkheden voorzien om de presentatie draadloos te kunnen doorsturen.

Ook videoconferentiesystemen kunnen perfect geïntegreerd worden.

Telefonie, is tegenwoordig meer dan alleen maar nummertjes vormen en een gesprekje doen.

Zo is de deurbel ook geëvolueerd in heuse telefoon - videofoon, bij afwezigheid kan er doorgeschakeld worden naar een GSM of antwoordapparaat. Alle smartphones of tablets in huis kunnen nu ook fungereren als "telefoon"

Anderzijds zijn de telefoon toestellen op zich ook enorm veranderd en de recentste versie kunnen zelfs bedieningen doen om uw domoticasysteem, Licht aan op je bureau, muziek kiezen, ...

En je hebt ook de vrije keuze uit verschillende VOIP providers, die bellen via internet aanbieden. Vooral wie veel internationaal belt kan hier wel eens zijn voordeel uit halen.

Internet, Lokale netwerken, Wifi, je kan je de huidige maatschappij niet meer indenken zonder.
Internet of Things (IoT), waarbij alle mogelijke toestellen verbonden zijn met het internet is stilaan realiteit aan het worden.

Alles op het "internet" klinkt interessant maar moet toch met de nodige voorzichtigheid gebeuren.

Wifi kanalen netjes spreiden ipv van allemaal op het zelfde kanaal te zetten kan ook al veel problemen en frustraties oplossen.

Even vlug een plug en play routertje uit de supermarkt en klaar is een beetje gepasseerd.
2 grote problemen duiken daar op, waarvan je het gevaarlijkste waarschijnlijk nooit merkt.